Joui, una cursa per la superació

Joui, és un jove del Vendrell. Amb 21 anys està arribant a l’elit internacional en les curses d’ultrafons (segon classificat a la marató de Transgrancanaria, 3r classificat de les Skyrunning Series, etc.).

Darrere els seus èxits esportius hi ha la història de superació d’un jove que lluita en un context durament castigat per la crisi, ja que el Baix Penedès és la comarca amb més atur de Catalunya (i una taxa del 55% en el cas dels joves). Viu amb la seva família als Pisos Planes, un barri degradat del Vendrell on la majoria dels veïns són immigrants. Joui paga les despeses de la competició gràcies a una feina per hores com a velador a l’Hospital Comarcal del Vendrell.

Una altra dada interessant és que l’atleta és de nacionalitat marroquina i musulmà, en un municipi on el partit xenòfob Plataforma per Catalunya ha aconseguit notable representació (actualment tenen tres regidors a l’Ajuntament, i foren cinc durant l’anterior legislatura).

I tampoc la preparació física per les proves de muntanya resulten fàcil perquè la comarca del Baix Penedès té poc desnivell (el seu sostre és la Talaia del Montmell, de 861m). Joui entrena a la platja, situada a uns 5 kilòmetres del nucli del Vendrell.

Reportatge publicat al Diari Ara

“Ara Diumenge 9 de juny del 2017”

Vols contactar amb mi?

Les xarxes socials que més utilitzo són Twitter, Instagram o Facebook. Si ho prefereixes podem parlar per correu.